Smještaj sa bazenom

Bazen 360

Kontakt

.
Miljenko & Gordana

Ščerbe

+385 (0) 98 425 558
Mundanije 95, Otok

Rab

Otok Rab

Otok Rab se nalazi na sjevernijem dijelu Hrvatske strane Jadranskog mora i pripada kvarnerskoj otočkoj skupini. Zajedno s manjim otočićima površina otoka Raba iznosi 86,14 km2. Smjer protezanja otoka je u pravcu sjeverozapad-jugoistok i u tom smjeru duljina mu je 22 km.U neposrednoj blizini samog otoka Raba nalaze se mnogi otočići, a veći od njih su Goli, Grgur, Maman, Laganj veli, Laganj mali, Dolfin, Trstenik, Dolin i Sv. Juraj.

 

Klima

Rab ima tzv. "jadranski tip" mediteranske klime s ugodnom toplim ljetima i blagim zimama. Za takvu klimu Rab zahvaljuje brdskom lancu Kamenjak koji ga štiti od 
hladne bure u zimskim i proljetnim mjesecima. Osim bure, s jugoistoka uglavnom u jesen puše topao i vlažan vjetar - jugo, koji redovito donosi kišu. U ljetnim mjesecima preko dana obično puše maestral, ugodni povjetarac koji ublažava ljetnu sparinu. Ostali vjetrovi i oluje rijetka su pojava. Broj sunčanih sati godišnje u prosjeku iznosi 2417, dok je vrlo malen broj oblačnih dana. Povoljna temperatura mora za kupanje koja iznosi 20°C, prevladava od svibnja do listopada. Srednja godišnja temperatura mora iznosi 16,7°C.


More

U nizu krasota, kojima je priroda obdarila otok Rab, među prvim mjestima zauzima modri plavetni Jadran. On ga odasvud opkoljuje, uvlačeći se u njegovo kopno tvoreći pri tom mnoštvo lijepih većih i manjih uvala. Jadransko more čovjeka očarava kad je mirno, zadivljuje ga kad je uzburkano. Njemu se čovjek divi kad ga s obale motri, kad se njime vozi ili kad uranja u njegove bistre osvježavajuće valove.Malo tko može točno odrediti boju Jadranskog mora. Nekad je tamnomodro, drugi put zelenkastomodro. Ono se neprekidno u ovisnosti o dobu dana, o kutu upada sunčevih zraka, prelijeva u tisuću nijansi. Ali uvijek tako lijepo i neponovljivo.

Plaže

Rab je poznat po raznolikoj obali što znači da na Rabu se možete okupati kako na pješčanoj tako i na stjenovitoj plaži.

U naselju Barbat definitivno najpoznatije plaže su "Pudarica".Kompleks plaža "Pudarica" kompleks je pješčanih plaža koji su pogodni za sve uzraste.

Kulturna baština

Zahvaljujući svojoj tisućljetnoj povijesti grad Rab obiluje brojnim kulturnim i povijesnim spomenicima. Cijeli grad sa svojim starim zvonicima, zidinama i obiteljskim plemićkim grbovima na zidovima kuća ustvari je spomenik u malom, ali neke znamenitosti ipak treba posebno izdvojiti i svakako pogledati.

Varoš
Srednja ulica
Kula i crkva svetog Kristofora
Ostaci crkve i Samostana svetog Ivana Evanđelista
Crkva svetog Križa
Trg slobode
Samostan svetog Andrije
Katedrala uznesenja Blažene Djevice Marije
Samostan svetog Antuna Opata
Trg Municipium Arbe
Luka i sjeverni gradski prospekt
Gradska loža
Crkva svetog Franje na groblju